خیلی وقتها با آدم هایی برخورد کرده ایم که احساس خوبی نسبت به خود نداشته و یا ممکن است خود ما جزو افرادی باشیم که حس دوست نداشتنی بودن می کنیم.
اگر به دنبال علت این فکرها و احساسات در درون خود می باشید، بهتر است با ما همراه شوید تا به بررسی ریشه ای این موضوع در روانمان بپردازیم که در روانشناسی در طرحواره ای به نام محرومیت هیجانی قرار دارد.
در همه طرحواره ها ما با سه سبک یا حالت به مقابله و یا اجرای آن طرحواره می پردازیم.
سبک های مقابله ای تله محرومیت هیجانی:
سبک تسلیم: در این حالت فرد باور دارد که کسی او را دوست نداشته و به دنبال شخصی می گردد که آن شخص نیز او را دوست ندارد. یا اگر کسی او را دوست داشته باشد برایش جای تعجب داشته و ممکن است این دوست داشتن متقابل نباشد.
سبک اجتناب: در این حالت شخص اعتقادی به دوست داشتن و ازدواج نداشته و آن را مربوط به فیلم ها و داستان ها می داند.
سبک جبران افراطی: در این حالت فرد فکر می کند مهم نیست کسی مرا دوست ندارد، من خودم را دوست داشته و به سمت خود شیفتگی و یا گاها پرخاشگری پناه می برد، در صورتیکه در لایه های زیرین آن آسیب پذیری وجود دارد. و یا با ایثار و فدارکاری نسبت به دیگران، کاری می کند که آنها نتوانند جز او کسی را دوست داشته باشند.
با ما همراه باشید تا در ویدیوهای بعدی به علل شکل گیری یا همان ریشه های طرحواره محرومیت هیجانی بپردازیم.
سید مهدی طباطبایی فر مدرس و مشاور خانواده روانشناس و طرحواره درمانگر کارشناس صدا و سیما سیمای خانواده شبکه یک برای دریافت اطلاعات تماس مطب ها و درخواست مشاوره در شهر های تهران و قم نامتان را به ۰۹۳۶۲۱۵۹۰۹۵ پیامک کنید
دیدگاهتان را بنویسید